dimecres, 11 de juny del 2014

L’homeopatia en les picades d'insectes i de meduses



Arriba l’estiu i amb ell també els mosquits i per tant les seves picades.Com sempre hi ha dues maneres d’actuar: prevenint o curant.

Primer ens referirem a la prevenció, a la farmàcia trobareu diferents tipus de repelents en forma de locions, pulseres, pegats…. Desde el punt de vista homeopàtic és molt eficaç la prevenció amb Ledum Palustre a dilució baixa (5CH, per exemple). Es pot pendre una dosi de 5 grànuls 1 hora abans de la posible exposició. Si el risc és per tot el dia es pendrà 5 grànuls pel matí i 5 grànuls per la tarda. La quantitat de grànuls serà igual per totes les edats desde lactants fins adults; es pot pendre durant l’embaràs i l’alletament.

Un complement ideal al Ledum Palustre seria una aportació de vitamina B,  concretament la B1(Tiamina). Es pot començar el tractament amb aquesta vitamina uns quinze dies abans de l’exposició als mosquits. La vitamina B1 s’elimina per l’orina, però també per la suor, i això fa que les persones amb alt contingut amb vitamina B1 i que suen repeleixin  els mosquits, en canvi les persones amb baix contingut els atrauen. A la farmàcia es poden trobar diferents complexes vitamínics que inclouen la vitamina B1 i alguns que només porten aquesta vitamina, com per exemple Benerva 300. Alguns complements alimentaris que contenen alta quantitat de vitamina B1 són el germinat de blat i el llevat de cervesa que podeu trobar també a la farmàcia. Aliments amb alt contingut de vitamina B1 són: carn de porc, festucs, avellanes, civada, patates, mongetes seques, cigrons, pèsols, llavors de girasol...

 
 
 
 
Si el mosquit ja ha picat llavors utilitzarem Apis Mellifera a la 9 o a la 15CH. Es pendran 5 grànuls primer cada quart d’hora, després cada mitja hora i anirem espaiant cada vegada més fins a la desaparició de la picor i l’envermelliment. És un remei d’acció ràpida.
 




Algunes marques ofereixen gels per alleugerir la picor i la inflamació de les picades: DAPIS gel de laboratoris Boiron és un gel calmant molt refrescant en cas d’irritacions cutànies causades per agents externs com poden ser picades de mosquits o abelles. Cal aplicar-lo sobre la pell amb un lleuger massatge i renovar-lo tantes vegades com calgui. Recomanat a partir de tres anys. Conté Ledum Palustre, trietanolamina i Apis Mellifica. Pot ser utilitzat durant l’embaràs.

La línea InsectDHU en format de gel, roll-on i sprai té un efecte refrescant intens. Les propietats són: antiinflamatori (Equinàcia i Hamamelis), antipuriginós (Urtica urens), símptones de picades (Ledum Palustre), repelent tradicional, es crea una capa protectora enfront els insectes (Citronella) i finalment balsàmic (Eucaliptus). InsectDHU es pot utilitzar en qualsevol edat, fins i tot en nadons.



Finalment, com l’estiu és una època que convida a anar a la platja a donar-nos un bany i en els darrers anys s’ha incrementat el nombre de meduses a les nostres platges, parlarem de les seves “picades”. En primer lloc cal netejar bé la zona afectada de tentacles, en el cas que n’hi hagui, i posteriorment rentar la zona amb sèrum fisiològic o bé aigua salada. Desprès aplicarem una crema per alleugerir el dolor i la picor, com per exemple InsectoDHU que també està indicada en aquests casos. Si s’ha produit una reacció molt gran o sagna cal anar a un centre mèdic.


 


 
 
 
M.M.P.
 

 

divendres, 6 de juny del 2014

Quina diferència hi ha entre les cremes hidratants i les BB Cream?


Les BB cream són cremes que aporten color però no s,han de confondre amb les hidratants colorejades perquè les BB creams (Blemish  Balm, és a dir, bàlsam antiimperfeccions) cobreixen més. Per això es pot dir que són pràcticament una base de maquillatge comú, però amb tractament. Aquest últim aspecte és el que les fa diferents ja que a més de “tapar” les imperfeccions com fan els maquillatges, també ajuden a solucionar certs problemes cutanis, funció que no cumpleix el maquillatge.



 
Entre els problemes que poden tractar es troben les arrugues, les taques o l’acnè; mentres que també aporten hidratació. Es poden trobar per diferents tipus de pell (greixosa, mixta o seca), textura i to.

 
Un aspecte que cal resaltar d’elles és que moltes incorporen filtre solar, pel que protegeixen enfront la radiació solar. Per tant, amb aquest tipus de cremes es pot cobrir diferents necessitats amb un únic producte.

 
G.V.M.
 
 
 
 
 

dilluns, 2 de juny del 2014

Mascaretes facials per a què serveixen?


Una mascareta és una capa de productes cosmètics o naturals que s’aplica, bé sobre tota la cara o part d’ella, amb una finalitat cosmètica. 
 


El què busquem aplicant una mascareta és variat sobretot es busquen efectes exfoliants, antiarrugues, hidratants… 

Les textures de les mascaretes són diverses pastes, gels, pòlvores…en els darres temps han millorat molt les formulacions i són cada cop més lleugeres i agradables d’aplicar. 

Són un molt bon complement al tractaments facials diaris i amb només 10-20 minuts a la setmana podem aconseguir no només millorar les característiques d’hidratació i elasticitat de la nostra pell si no que potenciarem l’efecte dels nostres tractaments facials diaris, ja que una bona exfoliació i neteja de la nostra pell farà que els actius que contenen les cremes d’ús diari penetrin de manera efectiva allà on han d’actuar. 

És per aquest motiu que des de la teva farmàcia et recomanem que donis una petita empenta a  la teva pell amb un senzill gest setmanal que es veurà recompensat sense cap dubte.
 
Animat! És temps de cuidar-se! Demana’ns consell personalitzat i et recomanarem la mascareta que millor encaixi amb la teva pell.     

 P.J.R.